Az első (igazi) bejegyzésben egy pofon egyszerű sütivel szeretnék kezdeni, amit bárki eltud készíteni, nem kell hozzá sem főzés, sem sütés, csak egy kis kutyulás, és idő, hogy kivárjuk a hűtőben lévő pihentetést.
Két 30 centi hosszú tekercs lesz belőle, és bár a vajas krém kevésnek tűnik az összeállításkor, elég ütős darab, ezért fél centinél vastagabb szeletek nem is kellenek belőle.
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
6 dkg holland kakaópor
15 dkg porcukor
2 dl eszpresszókávé
1 dl rum (vagy rumaroma és tej)
a krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl tejszínhab
a nyújtáshoz:
10-15 dkg kókuszreszelék
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges, picivel több folyadékot is tehetünk bele, a lényeg, hogy ne törjön, hanem sűrű, gyurmázható, linzertészta állagú legyen.
2.A vajat habosra keverjük a porcukorral és a habtejszínnel(+ kókuszreszelék).
3.A munkalapot folpackkal borítjuk, sűrűn beszórjuk kókuszreszelékkel, a két részre osztott kekszmasszát két 20×30-as téglalappá nyújtjuk, nyújtás közben a tészta fölső részét is megszórjuk a kókuszreszelékkel.
4.A tésztalapokat a vajkrémmel egyenletesen megkenjük, folpack segítségével a hosszabbik oldaluk felől szorosan felcsavarjuk.
5.Egy óra hűtés után egyenletesen és szépen szeletelhető, a hűtőben pár napig alufóliába tekerve eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése