2015. június 26., péntek

Csokis-kókuszos tekercs




Az első (igazi) bejegyzésben egy pofon egyszerű sütivel szeretnék kezdeni, amit bárki eltud készíteni, nem kell hozzá sem főzés, sem sütés, csak egy kis kutyulás, és idő, hogy kivárjuk a hűtőben lévő pihentetést.

Két 30 centi hosszú tekercs lesz belőle, és bár a vajas krém kevésnek tűnik az összeállításkor, elég ütős darab, ezért fél centinél vastagabb szeletek nem is kellenek belőle.

Hozzávalók:

a tésztához

50 dkg darált háztartási keksz 
6 dkg holland kakaópor 
15 dkg porcukor 
2 dl eszpresszókávé 
1 dl rum (vagy rumaroma és tej)

a krémhez

25 dkg vaj 
20 dkg porcukor 
1 dl tejszínhab

a nyújtáshoz

10-15 dkg kókuszreszelék

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges, picivel több folyadékot is tehetünk bele, a lényeg, hogy ne törjön, hanem sűrű, gyurmázható, linzertészta állagú legyen.

2.A vajat habosra keverjük a porcukorral és a habtejszínnel(+ kókuszreszelék).

3.A munkalapot folpackkal borítjuk, sűrűn beszórjuk kókuszreszelékkel, a két részre osztott kekszmasszát két 20×30-as téglalappá nyújtjuk, nyújtás közben a tészta fölső részét is megszórjuk a kókuszreszelékkel.

4.A tésztalapokat a vajkrémmel egyenletesen megkenjük, folpack segítségével a hosszabbik oldaluk felől szorosan felcsavarjuk.

5.Egy óra hűtés után egyenletesen és szépen szeletelhető, a hűtőben pár napig alufóliába tekerve eláll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése