2015. június 27., szombat

Házi kakaós csiga

Ez a kakaós csiga kevés kalóriát tartalmaz,már ha egy kakaós csiga keveset tartalmazna :)
Könnyű elkészíteni és nem is készül belőle temérdek mennyiség,de ha többet szeretnénk az se baj, csak meg kell duplázni.

Tészta elkészítése: 30 perc ( nekem ez gyorsabban ment)
Sütés: 20 perc 180 C ( nekem ez egy kicsit kevesebb lett)

Hozzávalók 12 darabra:


  • 25  dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2.5 dkg élesztő (instantból egy zacsi)
  • 1 ek cukor ( ha valaki édesebben szereti az tehet még bele)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • 0.25 dl napraforgó olaj
  • 2.5 dl tej
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
  • 2.5 dkg vaj (olvasztott)   


elkészítés

  1. Liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt és az összes többi hozzávalót.
  2. Alaposan összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Eleinte nehézkesen fog össze állni,de ne ijedjünk meg, csak egy kicsit gyúrni kell.
  3. A tésztát kettévesszük, egyenként 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk jó sok kakaóval.
  5. Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk és egy kicsit szét lapítjuk.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük a csigákat, de ne túl közel, mert kicsit megdagadnak!
  6. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük!
 És voalá! Készen is vagyunk. 

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése